Julkul hos tomten i Västerby

22 november 2010

Även i år blir det julkul i Västerby och som vanligt är arrangemanget fokuserat på barnen. Tomten kommer naturligtvis från sin jordkula på Höleklack och tar emot alla snälla barn i smedjan. Där får de julklappar medan mamma och pappa vandrar runt och njuter av julstämningen i de olika tittstugorna. Man kan också vara med och baka tunnbröd eller åka med häst och släde. Det blir julpyssel, hantverksförsäljning och marknadsstånd både ute och inne. Hälsingegårdarna i Västerby är som gjorda för att skapa den rätta julkänslan och i år så är det inte bara Norrgården och vävstugan som värmer upp besökarna. Även Regnells kan nu ta emot med sprakande brasor sedan murstockarna gjorts i ordning och brandtestats. Julkul håller öppet både lördag och söndag andra advent, 4 och 5 december, mellan kl 12 och 16.


Tomten finns i Västerby. Det är en sanning som gått upp för många barn efter de senaste årens julkul i Rengsjö.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445