Hövdingen kom med Kinahälsning

2 december 2010

Barnen i Rengsjöskolan fick på torsdagen celebert besök då landshövding Barbro Holmberg kom med en hälsning från Kina. Det var svaret på den skattkista som eleverna i Rengsjö tidigare skickat till en skola i staden Heze. Rengsjöbarnen skickade teckningar som illustrerade hur de lever i sin lilla by och svaret från de kinesiska 8-åringarna blev också teckningar som visar hur de lever i mångmiljonstaden. Det här var ett led i det kommande utbytet mellan barn i Rengsjö och barn i Kina. Landshövdingen vill nu att en grupp barn, lärare och företagare från Rengsjö plockas ut så ska hon ta med sig gruppen på en resa till Heze där de ska få träffa de kinesiska barnen och knyta ännu fastare kontakter. Vid ceremonin i Rengsjö underhölls eleverna av två kinesiska flickor som sjöng och dansade.

Landshövding Barbro Holmberg överlämnade den här väskan med de kinesiska barnens teckningar till eleverna i Rengsjö.

Det blev en hel vägg med glada hälsningar från Kinabarnen

Två kinesiska högskolestudenter underhöll med sång och dans.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445