Vilken premiärsuccé av Rengsjöprojektet

14 februari 2011

Trots den stränga kylan kom ett 30-tal pensionärer till premiären av Måndagsgruppen vid Ringshög. Lokaltidningen och Radio Gävleborg var också på plats och uppmärksammade det nya Rengsjöprojektet som nu har fått en ordentlig rivstart. De som ville prova på stavgång informerades om hur man går med stavar och sedan blev det en promenadrunda i centrum. Andra föredrog att ägna sig åt sittgympa inomhus. Vid informationen efteråt fick pensionärerna veta mera om projektet och att de som vill kan få gratis kontroll av blodtrycket bl a. Avslutningsvis var det ett 20-tal som passade på att inta gemensam lunch i Ringshögs restaurang. Gruppen kommer nu att träffas varje måndag på samma plats och vid samma tidpunkt för gemensam motion och hälsoinformation. Allt med förhoppningen att det ska bli gladare och friskare pensionärer i Rengsjö.

Hela gruppen samlad till start av stavgången som blev lite kortare än tänkt på grund av kylan.

Alla som är med i projektet får gratis blodtryckskontroll. Här är det Olle Olsson som får trycket kontrollerat av distriktssköterskan Maria Skogens.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445