Hemma igen efter jordbävningen

28 februari 2011

– Jag har aldrig uppskattat att vara hemma så mycket som nu, säger Nisse Bratt från Rengsjö som sent på söndagskvällen återvände till Sverige och hemmet i Österböle från en resa till Nya Zeeland. I tisdags befann han sig mitt i jordbävningens centrum i staden Christchurch där minst 200 människor miste livet när många hus störtade samman. Nisse och ytterligare två svenskar hade deltagit i en studieresa i landet och just anlänt till Christchurch varifrån de skulle återvända till Sverige. – Vi hade checkat in på ett hotell med våra packningar och sedan gått till en restaurang för att äta. Då kom skalvet. Hela huset gungade. Glas och tegelstenar föll runt omkring oss. Folk skrek hysteriskt. Det var kaotiskt.Jag förstod direkt att det var en jordbävning. Det hela varade ungefär 45 sekunder sedan blev det lugnt. V i tog oss ut oskadda och såg då hur flera hus hade rasat. Då kom också nya skalv innan vi kunde sätta oss i säkerhet,berättar Nisse som inte blev särskilt rädd. Det är först nu sedan han kommit hem som rädslan tagit tag i honom när han förstår hur illa det kunde ha gått. Han och kamraterna förlorade allt bagage inklusive pass eftersom de inte kunde ta sig tillbaka till hotellet.De fick resa den långa vägen hem till Sverige i bara shorts och sommartröja.


Tillbaka i jobbet på jordbruket och till lugnet i Österböle. Nisse Bratt är glad att han klarade livet i jordbävningen på Nya Zeeland.


Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445