Kineser vill se fjärrvärmen

22 mars 2011

Om två veckor kommer en kinesisk delegation att besöka Rengsjö och fjärrvärmeverket vid Löten. Det sker i samband med att kineserna också gör ett besök hos Bruks i Arbrå. Det avslöjade Johan P Bång när han på måndagskvällen informerade en grupp företagare om vilka möjligheter som finns att göra affärer med Kina. En av deltagarna på mötet var Björn Grip som driver ett konsultföretag för affärstjänster i bl a Kina. Björn har varit bosatt och arbetat i Kina i tiotalet år. Han bor fn i Sjörgrå men hans mamma kommer från Svedja i Rengsjö. Björn är intresserad av att ingå i en arbetsgrupp som ska fortsätta diskussionerna om ett eventuellt affärsutbyte med kinesiska företagare i staden Heze. Vad kan lilla Rengsjö i så fall erbjuda? Ja, det är den frågan som arbetsgruppen ska ta ställning till. Kommer man fram till något vettigt att presentera för kineserna så kan ett antal företagare få följa med i den grupp av skolelever och lärare från Rengsjö som landshövding Barbro Holmberg vill ta med sig till Kina senare i höst.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445