Rengsjöjournalist belönad igen

12 april 2011

Bo-Göran Bodin, reporter på radions Eko-redaktion och bördig från Rengsjö. har än en gång belönats för sin grävande journalistik. Det är föreningen Grävande Journalister som tilldelat Bo-Göran Guldspaden för sitt avslöjande arbete om ”Fallet Johan”. Det har fått stor uppmärksamhet i media och handlar om 24-årige Johan Liljeqvist från Göteborg som i april 2008 greps av polis på väg hem från en fest. Det brutala omhändertagandet då flera poliser satt eller låg på hans rygg ledde till att Johan sex dygn senare avled. Bo-Göran Bodin gjorde mängder av  inslag om Fallet Johan och fick fram sanningen om polisens övervåld och för det tilldelas han nu Guldspaden ” för en imponerande uthållig grävinsats som på punkt efter punkt visat på grundläggande brister i utredningen av ännu ett dödsfall i samband med ett polisingripande” som det heter i juryns motivering.Det är andra gången som Bo-Göran tilldelas Guldspaden.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445