Med häst hem till byn

23 maj 2011

De flesta tog apostlahästarna till hjälp men de som inte orkade gå fick åka häst och vagn istället. Det var utflykt med Rengsjöprojektets måndagsgrupp, den s k Antikrundan, och kosan ställdes till hembygdsbyn i Västerby. Från Flästa kom Katarina Rosén med sin specialdesignade hästvagn och framför gick hennes pålle och drog det tunga lasset med förväntansfulla pensionärer. Lagom till starten från Ringshög drog de tunga regnmolnen bort och vid framkomsten till Västerby sprack himlen upp. I Norrgården serverades kaffe med smörgås och ostkaka med saftsås och grädde till de 40-talet deltagarna. Karin Fagerström informerade om aktiviteterna i vävstugan och hem från byn blev det fortsatt stavgång eller häst och vagn och alla var överens om att det är trevligt att vara pensionär i Rengsjö just nu.

Foto: Allan Olsson

De flesta gick till fots med sina stavar.....

....men för de som hade svårt att gå blev det färd med häst och vagn istället.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445