Cyklisterna på väg

27 juni 2011

Exakt på sekunden kl 9 på måndagsmorgonen gav dom sig iväg- de tre cyklisterna från Västra Höle som har som mål att komma fram till domkyrkan i Växjö. Totalt blir det ca 65 mil för Kjell Linck och Yngve Mickelsson. Den tredje i sällskapet, Margareta Persson, säger sig bara agera hare och hennes första mål var att bara hänga med till lunch. Men går det så fortsätter hon ”till Järbo kanske”.- Jag har ju inte tränat något eftersom jag jobbat, sa hon före starten från Jon-Jöns där flera familjemedlemmar slöt upp för att vinka farväl. Kjell och Yngve har avverkat 120 träningsmil och siktar på att cykla 9-10 mil om dagen. Idén att cykla till Småland är Kjells eftersom hans hustru kommer därifrån, närmare bestämt Lammhult, och varje sommar har de bilat dit. Nu ville Kjell se något annat än bara motorvägar och när han väl bestämt sig hakade också Yngve på. Övernattar gör de på olika vandrarhem och på så sätt slipper de ha någon större packning. Tillbaka igen blir det bil tillsammans med övriga familjen som sluter upp senare. Här på hemsidan kommer de efter varje dagsetapp att rapportera om sina upplevelser.

Flera familjemedlemmar slöt upp för att vinka farväl när trion startade från Jon-Jöns.
De fick en underbar start på 65-milaturen genom ett sommarfagert Östra Höle.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445