Vilken dag för lilla Glösbo!

24 juli 2011

Så mycket folk och bilar på en gång i lilla Glösbo. Fälten fylldes av tusentals åskådare och orienterare.

Det blev en historisk dag för Glösbo by när omkring 15 000 människor invaderade på söndagen. O-ringens premiärdag med första tävlingsetappen förlagd till Glösbo blev en succéartad föreställning där byborna bara gapade av förvåning. Så mycket folk och bilar hade de aldrig sett i Glösbo tidigare och lär heller aldrig mera få se det. Ja, det var folk överallt från kl 7 på morronen till sena eftermiddagen. Både stora och små, motionärer och elit om vartannat i skogen och närapå köbildning när de kom upp på målrakan på Skräddars täkter. Och tält överallt! Inget tycktes saknas. Första tävlingsdagen höll man till öster om byn mot Trönöhållet till. När tävlingarna fortsätter på måndagen ligger kontrollerna väster om Glösbo. På tisdag blir det en ledig dag för alla springsugna och sedan  fortsätter löpfesten i Bergvik två dagar och avslutas i Mohed på fredag.

Stundtals blev det nästan köbildning på målrakan

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445