Rengsjö-haren till operalöfte

28 juli 2011

Rengsjös eget operalöfte Markus Pettersson har tilldelats årets Rengsjö-hare för sina insatser på det musikaliska planet. Markus har trots sin ungdom redan hunnit med en hel del och sågs av en stor publik under nationaldagsfirandet på Skansen då han uppträdde i TV-sändningen därifrån. Han börjar i höst tredje året på Operahögskolan och just nu befinner han sig på turné med årets Jenny Lind-stipendiat. Eftersom det är 100 år sedan Jussi Björling föddes så firas denne store tenor på en rad platser över hela landet och det är där Markus framträder med sånger och arior ur Jussis repertoar. I Norge anlitas Markus av Kirsten Flagstad-sällskapet. Rengsjö-haren delades i år ut för 25:e gången till en förtjänt Rengsjöbo. Haren tillverkas i trä och görs numera av slöjdaren Gunnar Olsson.

Markus Pettersson som tilldelats 2011 års Rengsjö-hare

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445