Riksbesök på Rengsjögård

31 juli 2011

Ytterligare ett besök av människor från hela landet var det på söndagen när 300 personer från 23 olika SRB-klubbar gästade Carin och Lars Olof Bratts gård i Österböle. De kom i fyra bussar och massor av bilar och togs emot av familjen Bratt och gårdens övriga anställda. I det vackra vädret genomfördes sedan en tipsrunda bland kossorna i hagen och samtidigt pågick finalen i kvalitetsbedömning av kor. En tävlande från varje SRB-klubb var kvalificerad att delta och när riksmötet hålls i Bollnäs på måndag utses svenske mästaren i den här tävlingen. Efter besöket på Bratts gård gick bussarna till Hälsingegårdarna i Västerby där middagsborden stod dukade för samtliga gäster. Hela hotell Scandic i Bollnäs är abonnerat för riksstämman som fortsätter till Hedesunda på tisdag där den avslutas.

Familjen Bratt och de anställda på gården tog emot de 300 gästerna, presenterade sig själva och gården som nu är inne på sin 16:e generation.I det sommarljuvliga vädret tog sig deltagarna ut i kohagen för en tipsrunda

Här avgörs vem som blir svensk mästare i kvalitetsbedömning av SRB-kor

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445