Okända män hotade bärplockare

31 augusti 2011

En manlig bärplockare i Rengsjö omringades och hotades av en grupp okända män när han plockade bär i skogen intill skjutbanan nedanför IP. En mansperson dök upp först och uppträdde så hotfullt att bärplockaren tog upp en trädgren för att försvara sig. Då försvann främlingen och bärplockaren ringde efter sin son som har hund och larmade även sin fru, som befann sig i närheten, och polis. I väntan på att de skulle dyka upp ringde hustrun på mobilen och berättade att flera män var på väg mot maken. Mycket riktigt. En grupp om 6-8 personer kom och omringade honom i tydlig avsikt att gå till attack. Men just då kom sonen med sin irländska varghund. Då försvann främlingarna i två bilar varav den ena var svenskregistrerad och den andra bulgarienregistrerad.- Det var mycket otrevligt och jag blev verkligen rädd, säger bärplockaren som efter händelsen fått höra att en bekant också råkat ut för ett överfall i skogen och blivit misshandlad av okända män.

– De personer som hotade mig hade visserligen bärplockare och hinkar men de plockade inga bär utan var tydligt ute i andra avsikter, säger bärplockaren till rengsjo.se

Med anledning av det här uppmanar Rengsjö Framtids grannsamverkansgrupp alla att hålla ordentlig uppsikt över främmande bilar, anteckna registreringsnummer, bilmärke och tidpunkt och annat som verkar mystiskt.Rapportera antingen direkt till polisen eller till Rengsjö Framtids Gunnar Jonsson i Glösbo tel 667092 som håller kontakt med polisen.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445