Nya mätningar i skolan

19 oktober 2011

Även den här helgen blir det luftmätningar i Rengsjö nya skola. Det är Pegasus som utför mätningarna som ska ge svar på om det är inomhusluften på skolan som gör att elever och lärare blir sjuka. Värst drabbad är Viktor Eriksson som har sådana allergiproblem att han inte längre kan vistas i skolan. Arbetsmiljöverket ställer nu tuffa krav på kommunen och hotar med vite om inte arbetsmiljön i skolan åtgärdas. Det har gått 2,5 år sedan skolan invigdes och fortfarande fungerar inte ventilationsanläggningen som den ska. Samma ventilation finns hos privatskolan Lust &Lära i Bollnäs och där har man inga bekymmer med ventilationen. Tidigare har vi berättat om tak och väggläckage på skolan som orsakat mögelskador och i det fallet är orsaken byggfel under renoveringsarbetet på skolan.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445