Ringshög 20-årsjubilerade

26 oktober 2011

På onsdagen var det högtidligt värre på Ringshög då äldrevårdscentret 20-årsjubilerade. Det var för exakt två decennier sedan som det fd servicehuset invigdes. 1995 blev det självförvaltningsstyrt och drog till sig studiebesök från hela landet. Jubiléet firades med lite smolk i bägaren sedan servicehuset gjorts om till ordinärt boende och socialnämnden för en tid sedan meddelade att demensboendet skall läggas ned. Äldrevårdschefen Eva Lahenkorva vågade sig ändå ut för att överlämna en blomma till jubilaren. Kjell-Åke ”Körven”Eriksson spelade och sjöng och mer än 100 personer passade på att äta sig mätt på restaurangens subventionerade lunch. I foajén bjöds det på tårta och på utställningsskärmar kunde man se tillbaka på vad som hänt under de gångna 20 åren. Besökarna bjöds också på tipsrunda och många som arbetat på Ringshög var särskilt inbjudna. Ringshög är en betydelsefull social mötesplats i Rengsjö men nu är byborna rädda att restaurangen är nästa steg i socialnämndens osthyvelsprogram.

Restaurangens matsal fylldes till brädden när Kjell-Åke "Körven"Eriksson underhöll.

Britt-Marie Wallin och Laila Persson är fd Ringshögsanställda men jobbade som frivilliga tårtutdelare på högtdsdagen. Bilder: Allan Olsson

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445