Julkul i Västerby till helgen

29 november 2011

Så är det dags igen för alla barns favorit, Tomten, att besöka Hälsingegårdarna i Västerby där det kommande helg arrangeras julkul för fjärde året i följd. Både lördag och söndag är tomten på plats i den gamla smedjan där han och hans medhjälpare laddat upp med julklappar till varje barn som kommer på besök. Det blir också släd eller vagnsfärd med häst, sagoläsning i eldhuset på fäboden och traditionell julmarknad med lokalproducerade delikatesser och hantverk. I serveringen blir det våffelbuffé och julfika med skinksmörgåsar och bakverk. I bagarstugan finns nybakat tunnbröd till försäljning. Öppettiderna båda dagarna är kl 12 till 16.

Trots den höga åldern, 102 år, har Tomtefar lovat att komma till Västerby även i år och många barn längtar efter att få besöka honom i Västerbys gamla smedja.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445