Mera fisk i Rengsjös sjöar

20 november 2008

Seth Roos planterar ut nya öringar i Ijungen och illustrerar fiskevårdsföreningens imponerande arbete med att hålla fiskeintresset vid liv i Rengsjö. Totalt har föreningen under hösten satt ut 2200 öringar i Bosjön, Ijungen och Hölesjön. Dessutom 200 rödingar i Ijungen och 50 kg regnbåge i Slakttjärn. Så snart isen ligger stark blir det fiskepremiär på Hölesjön och Ijungen. Föreningen har nu också fått fart på kläckningen av Rengsjö-öringen i Kungsgården igen. 10 000rom har man kramat ur som nu ska bli till yngel i kläckningsmaskinen och så småningom planteras ut i Rengsjös sjöar. Nu har det också blivit fritt för laxfiskar att vandra från havet och upp till Hölesjön sedan en vägtrumma tagits bort i Vissbodarne.

Bild på Seth Roos när han sätter ut fisk.
Foto: Mikael Edström

Fiskevårdsföreningen diskuterar också inplantering av harr i Rorån vid Stråsjön. Det händer mycket på fiskefronten just nu.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445