Fiberklart i Glösbo

19 december 2011

Idag installerades fiberoptiken i de sista fastigheterna i Glösbo och Björtomta och lagom till jul kan byborna surfa med det nya bredbandet. Med fibern kan de också installera många andra tekniska funktioner som t ex IP-TV med fler grundabonnemang och bredbandstelefoni som innebär att man slipper betala en fast avgift för telefoninätet. Med fiberoptiken beräknas fastigheterna stiga åtskilligt i pris. I Österböle och Skidtjärnsområdet har mer än hälften av fastighetsägarna också förklarat sig intresserade av fibern och arbetar nu för att utbyggnaden ska gå vidare där. Förhoppningen är att andra byar följer efter undan för undan så att hela Rengsjö kan få snabbt bredband inom en snar framtid.

Här en bild som skickats med det nya bredbandet i Glösbo sedan Bengt Rosén från Elektra gjort klart installationen av mediaboxen hos Gunnar Jonsson. Foto: Gunnar Jonsson

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445