Många utan trygghetslarm

30 december 2011

Idag kommer Ulla-Britt Blomgren,83, hem från sjukhuset till ensamheten i pensionärslägenheten i Rengsjö  där trygghetslarmet efter stormen Dagmar ännu inte är i bruk. Larmet fungerar bara på det fasta telefonnätet och det är fortfarande utslaget i Rengsjö. Därför saknar många ensamma äldre den här hjälpen. Ulla-Britt blev dålig i förrgår och sjönk ihop på bron när hon skulle gå till affären för att handla. Som tur var observerades hon av en granne som var ute. Men varken han eller hans fru orkade få in Ulla-Britt i lägenheten utan fick tillkalla hjälp av en annan granne. De försökte gång på gång trycka på Ulla-Britts trygghetslarm men det fungerade inte. Lyckligtvis ligger Ringshögs äldreboende i närheten och dit kunde man gå efter hjälp. Där hade man också en fungerande nödtelefon så att man kunde kalla på ambulans. Hemtjänstområdet i Rengsjö har med anledning av krisläget nu utökat besöken i hemmen hos de ensamma gamla. Stormen slog hårt mot Rengsjö den här gången och de flesta blev utan elektricitet och telefon och alla fick en nyttig påminnelse om hur sårbart samhället har blivit.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445