Göte tackar sin ängel

13 februari 2012

Det var fredagen den 4 november på kvällen och Göte Eriksson,83, var på väg från PRO-festen i RSK-lokalen. Halvvägs hem sjönk han ihop och blev liggande livlös på marken. Hans hjärta hade stannat! Men just då dök en ängel upp i Rengsjö. Det var i form av akutsjuksköterskan Birgitta Danielsson,49, från Kilafors som kom på tillfälligt besök. Det räddade Götes liv. Birgitta kan hjärt och lungräddning och efter 15 minuters hårt arbete fick hon igång Götes hjärta igen.Så när ambulansen kom visade han svaga livstecken. Efter några veckors sjukhusvistelse fick Göte komma hem igen och häromdagen träffade han sin livräddare. Birgitta har nu tilldelats tidningen Allers guldhjärta för sin insats, hon har fått blommor av Rengsjö Framtid och en gåva av Göte. – Det är så roligt att se honom på benen igen och han ser ju oförskämt frisk ut, säger hon. Och Göte svarar med att konstatera att han nu är mycket piggare än han var före den här dramatiska händelsen. Men så har han också rensat kranskärlen och fått en pacemaker inopererad. Mer om vad som hände kommer i Rengsjöbladet den 26 februari och i nummer 13 av Allers veckotidning.

Göte Eriksson har nu fått tacka sin livräddare Birgitta Danielsson som hade ett besök i Rengsjö just när Götes hjärta stannade. Det blev hans räddning. Foto: Daniel Bernstål

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445