100 lag angel-tävlar på Östersjön

22 mars 2012

Istjockleken på Östersjön är 35-40 cm och arrangörerna av lördagens traditionsrika angeltävling tror inte att vårvädret kommer att stoppa tävlingen. -Isen är hård och nattetid är det nollgradigt så isen kommer att klara sig, säger Kalle Hagelin i fiskevårdsföreningen som kontinuerligt håller koll på isläget fram till tävlingsdags. Rapporterna läggs ut på föreningens hemsida.

100 lag är anmälda till den här tävlingen som återkommit varje år i åtminstone 25 år och som samlar deltagare inte bara från Rengsjö utan hela länet. Den ingår numera i DM-serien där den är en av de största. Samtidigt har tävlingen blivit något av en återvändardag för utflyttade rengsjöbor som återförenas vid angelhålen och pratar gamla minnen. Östersjön är ju en mycket fiskrik sjö och vid det senaste klubbmästerskapet fick 28 av 30 deltagande lag fisk. Den största gäddan tog Nisse Tjäder och den vägde 7 kilo. Återstår att se om hans form håller i sig till lördag. En uppmaning från Rengsjö Framtid till deltagarna är att man inte parkerar sina bilar på gräsplanen i Sedwallsparken som just nu är väldigt vattensjuk och riskerar att bli helt sönderkörd om den utsätts för biltrafik.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445