Rengsjöbo fällde försvarsministern

29 mars 2012

Än en gång är det Rengsjöbördige journalisten Bo Göran Bodin, 37, på Ekot som ligger bakom ett uppmärksammat avslöjande. Det är han och kollegan Daniel Öhman som grävt fram den   s k Saudiaffären som på torsdagen fick försvarsminister Sten Tolgfors(M) att avgå. Det var för några veckor sedan som Ekot kunde avslöja att försvarets forskningsinstitut(FOI) hade planer på att bygga en vapenfabrik i Saudiarabien. Detta skulle ske genom ett bulvanföretag och pengar från den militära underrättelsetjänsten skulle finansiera det hela. Efter det har affären växt dag för dag och Konstitutionsutskottet beslutade om granskning. En JK-anmälan har också gjorts för att undersöka om någon brutit sekretesskraven när Ekot fått tag i de känsliga dokumenten. Trycket från media blev till slut för mycket för försvarsministern och han begärde därför att få lämna sin tjänst. För Bo Göran Bodin är detta ytterligare en fjäder i hatten och det är inte första gången han ger sig på en minister.Det blev också stort rabalder när han avslöjade att dåvarande finansministern Bosse Ringholms fotbollsklubb inte betalat skatt på många år. Bo Göran har tilldelats flera priser för sin grävande journalistik och den här gången kommer han och kollegan med all säkerhet att prisas igen. Det skulle inte förvåna om det blir det stora Journalistpriset.

Radiojournalisten Bo Göran Bodin från Rengsjö fick försvarsministern på fall.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445