Företagskvinnor öppnar upp

15 maj 2012

Den nybildade företagsgruppen för kvinnor rivstartar söndag den 3 juni med ett öppet hus i sina respektive företag. Då visar de vad de tillverkar och säljer. Totalt är det 10 kvinnor som deltar i den här aktiviteten som pågår mellan kl 11 och 16. Kvinnogruppen har sökt och beviljats stöd hos Leader Hälsingebygden för att kunna annonsera om sitt Öppet Hus. De tio som deltar är Karina Vidal i Västra Höle med sina handgjorda pärlsmycken, Kerstin Evertsson som visar upp sin Hälsingegård och bjuder på loppis, Nina Backan som har hästar,grisar och kor på sin gård, Marianne Sörlin med sitt välkända Majas café och presenter, Berit Wahl som har Berits bod med förädlade bär och grönsaker, textilt hantverk och barnkläder, Carola Sundström på Kyrkvärdens gård med får och lamm, Monica Wästberg som säljer matlådor och hembakt bröd, Lilian Axelsson som har ost och ostkaka i sitt osteri, Ohlandersgården där Kristina Bratt huserar med sitt vandrarhem och café. Där finns även Karin Bratt  med fårskinn och Birgitta Svanberg som har väskor och fårskinnsarbeten. Slutligen Bojäntans fäbod där Eva Bernstål säljer getost och visar sina getter, killingar och fjällkor.

Hälften av de deltagande kvinnorna som nu går samman och visar upp vad de har att bjuda på söndagen den 3 juni. Fr v Kristina Bratt,Eva Bernstål,Berit Wahl,Birgitta Svanberg och Karina Vidahl.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445