Marknaden blev en folkfest

19 maj 2012

Årets vårmarknad Hardreve -för övrigt den femte i ordningen efter nystarten- blev en riktigt folkfest men så var vädret helt på arrangörernas sida den här gången. När marknaden led mot sitt slut och det var dags för RSK:s sponsorlopp då blev det faktiskt riktigt trångt i centrum. Många fotbollsspelare ställde upp och sprang in pengar för sin klubb. Det gällde att hinna med så många varv som möjligt inom en viss tid och ju fler varv desto mera pengar till RSK. På scenen underhöll durspelare och dansare och årets vedlass i lotteriet togs hem av Kent Johansson från Löten. Efter marknaden gled Arizona Car Club in i Sedwallsparken med sina amerikanska lyxåk. Det blev några timmars grillning vid Östersjöns strand innan det bar iväg vidare till Cruising i Söderhamn och senare på kvällen rockabilly i Trönö. Men innan avfärden lovade de att återkomma till nästa års marknad. Klubben är för övrigt grundad av två Rengsjöbor, Kalle Bratt och Jonne Jonsson, på 60-talet och Jonne var dagen till ära på plats och hälsade klubbmedlemmarna välkomna till Rengsjö.

RSK:s sponsorlopp samlade storpublik till årets vårmarknad och de deltagande löparna samlade in välbehövliga pengar till sin klubb.

En betydligt lättare Christian Törnros rapporterar hur många varv han klarat av och fyller på med ny vätska. Nästa helg väntar en ny pärs i form av Ytterhogdal på hemmaplan.

Alla tycktes njuta av det vackra vårvädret på årets vårmarknad. Foto:Allan Olsson

Arizona Car Club ställde upp sina blänkande bilar vid Östersjöns strand. Foto: Ragnar Jonsson

 

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445