Flankens lockade många spekulanter

20 maj 2012

Två fastigheter av kulturhistoriskt intresse visades i Rengsjö på söndagen och lockade spekulanter från hela landet. Till torpet Flankens letade sig 150 intresserade men så har huset under ett decennium renoverats med varsam hand enligt traditionella metoder av ägaren Urban Larsson. Nu är det dags att sälja sedan han flyttat till föräldrahemmet i Berga. Det stora intresset gjorde att Backans kohage fick agera parkering för alla bilar som letat sig dit. I slutet av maj kommer det nu att bli budgivning och då lär priset inte stanna vid det utsatta 375. 000 kr. På andra sidan byn visades samma dag hälsingegården Hägers med bl a en herrstuga med vackra väggmålerier. När försäljningarna av de båda fastigheterna är klara får vi se om det blir människor som flyttar hit för fast boende eller om det blir semesterhus för stockholmare. Just nu finns det fler hus till salu i Rengsjö och vi hoppas att också de snart får nya ägare som väljer att bosätta sig här permanent.

Det blev trångt utanför Flankens när så många ville se det lilla torpstället.Folk ända från västkusten har anmält sitt intresse för det vackert renoverade huset.

Bilar från när och fjärran hade letat sig till Flankens i Rengsjö denna dag och Backans kohage fick upplåtas som parkeringsplats. Bilder: Pernilla Söderquist

 

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445