Glad midsommar önskas alla

20 juni 2012

Med dessa bilder önskar vi i Rengsjö Framtid alla en glad och solig midsommar med dans kring stången, jordgubbar och vispgrädde, sill och nubbe om så önskas. Bilderna tog Gunnar Jonsson på tisdagkväll då hela Glösbo by var på benen och klädde majstången rekordtidigt. Sedan restes stången till dragspelsmusik av Bertil Olsson och så tråddes dansen precis som traditionen påkallar. Naturligtvis vankades det både jordgubbar och kaffe också.Visst ser det läckert ut! För övriga Rengsjö bjuds det på majstångsklädning på torsdagkväll i Västerby och sedan är det stångresning och dans på midsommarafton. Programmet har ni på Västerbys egen hemsida.

Glösboborna slöt som vanligt mangrant upp när det var dags att klä majstången.

Till dragspelsmusik tråddes dansen och nu är midsommarfirandet inlett I Glösbo.

Vi kan inte avstå från att fresta med det dukade midsommarbordet som naturligtvis innehöll både jordgubbar och vispgrädde.Trevlig midsommar!

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445