Publikrusning till Västerby-gårdarna

23 juni 2012

Kön av människor till entrén vid hälsingegårdarna i Västerby sträckte sig ända ut till stora vägen när midsommarfesten inleddes. Och på parkeringen trängdes bilarna långt upp mot skogen. Så mycket folk har det nog aldrig varit tidigare på midsommarfirandet i hembygdsbyn och de som höll någorlunda räkning uppskattade publiksiffran till långt över 1.000 personer. Berit Wahl, Rengsjö svarade för midsommartalet och Birgitta Hildingsson var både konferencier och lekledare. Majstången restes traditionsenligt av starka armar och alla tycktes trivas i det sommarfagra vädret. Även på midsommardagen var det gott om folk i Västerby och det är tydligt att de pampiga hälsingegårdarna nu börjar locka turister i allt större skaror.

Det var en lång ringlande kö till hälsingegårdarna i Västerby på midsommarafton och nu börjar platsen bli en betydande turistattraktion.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445