Det är hit turisterna kommer

24 juli 2012

Barnaktiviteterna i Västerby och Majas café är de stora dragplåstren i Rengsjö den här sommaren. Parkeringsplatserna där är överfulla av bilar och inne på gården hos Majas trängs besökarna för att fika och handla prylar. I sommar har vädret varit gynnsamt för den här typen av besök där man kan handla och samtidigt stoppa något i munnen. Folk har rest runt ovanligt mycket och därigenom sökt sig till många olika platser. Även ostkioskerna har lockat många men däremot har campinggästerna i centrum lyst med sin frånvaro hittills. Det i sin tur har påverkat besöken i affären som inte har haft den omsättning som den brukar ha annars om somrarna. Det gäller för affären att haka på den besökstrend som Majas och Västerby har och försöka styra ned gästerna till centrum för inköp även där. Tipsa Nicklas om du har någon lysande idé som kan locka fler att handla i hans butik.

Så här såg det ut på parkeringen på tisdaglunch i Västerby. Massor av bilar och besökare till barnaktiviteterna.

Och såhär har det sett ut på Majas parkering så gott som dagligen hela sommaren. Affärsidén med prylar och fika tycks ha gått hem.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445