Hjälp Helena hjälpa i Afrika

12 september 2012

Vår FN-polis i Afrika, Helena Sundberg Wallström, vädjar nu till alla i sin hembygd att ställa upp för ett ”svenskt” barnhem i Liberia. Barnhemmet har blivit de svenska FN-polisernas särskilda beskydd och just nu har man dragit igång en insamling för att få till ett nytt plåttak och nya madrasser till barnens sängar. Helena och de andra svenska FN-poliserna lovar att personligen se till att penninggåvorna hamnar där de ska och att ingenting försvinner på vägen. Barnhemmet har startats av ett liberianskt par som fortfarande driver det. Den svenska militära FN-styrkan som befann sig i Liberia 2003-2005 upptäckte barnhemmet och började då med sitt hjälparbete som senare fortsattes av de svenska FN-poliserna. Utan svenskarnas insatser hade barnhemmet inte kunnat existera.Verksamheten består bl a av skolutbildning och flera av de utflugna barn som vistats på hemmet har idag bra arbeten. Någon gång i oktober kommer Helena hem till Rengsjö på permission och då är hon beredd att ta emot eventuella gåvor till barnhemmet. Ni som är intresserade av Helenas arbete i Afrika kan följa henne på facebook eller läsa hennes rapport i nästa nummer av Rengsjöbladet som kommer söndag den 16 september.

Under sitt polisarbete i Liberia möts Helena ständigt av barn men det är barnen på det "svenska" barnhemmet Sis.Iye Orphanage som hon engagerar sig speciellt för och nu behöver hemmet pengar till ett nytt plåttak.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445