Skoterfolket röjde lederna

15 september 2012

I sommarlikt lördagsväder fick vi den första känningen av vinter när skoterklubben hade kallat till arbetsdag. Det var de nio mil långa skoterlederna som skulle röjas och broar repareras. Ett 20-tal av klubbens numera 300 medlemmar ställde upp och fixade de norra lederna. De södra kommer man att klara av under en liknande arbetsdag framöver. Nytt i vinter blir en omdragning av leden norr om militärförråden i Österböle. Den går nu längre västerut och på så sätt undviker man att det körs över ungskogen ovanför militärförråden. – Vi försöker göra allt vi kan för att det ska bli så lite störningar som möjligt, säger Patric Putte Nilsson i skoterklubben. Han var jättenöjd med den stora uppslutningen på arbetsdagen och berättade att det råder en härlig anda i klubben för närvarande. Med de välskötta lederna och samarbetet med angränsande klubbar kan man nu färdas på skoter till Kilafors, Bollnäs och Arbrå. Det lyckade arrangemanget med en skoterträff på Östersjön återkommer även denna vinter och datum bestäms på ett kommande styrelsemöte.

Hela arbetsgänget samlade till grillpaus i Berga sedan merparten av de nio mil långa skoterlederna röjts inför vinterns turer.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445