U-gården kan leva vidare

26 september 2012

Efter uppmärksamheten i media att ungdomsgården i Rengsjö riskerade att läggas ned på grund av kommunens nej till fritidsledare 3 tim i veckan har flera privatpersoner hört av sig och lovat ställa upp för att hålla lokalerna öppna en kväll i veckan. De två kvinnor som i två års tid ansvarat för verksamheten har tidigare vädjat om hjälp för att få lite avlastning. Då har ingen anmält sig. Men när det stod klart att ungdomsgården riskerade att stängas om inte andra vuxna hjälpte till då lovade flera personer att ställa upp så nu är verksamheten räddad åtminstone det här året ut. Samtidigt har kommunfullmäktige beslutat att kommunstyrelsen ska titta på ärendet och se om det är möjligt att avsätta någon ansvarig fritidsledare för verksamheten i Rengsjö. Detta efter ett medborgarförslag och en insändare i lokaltidningen signerad föreningen Rengsjö Framtid. När verksamheten i ungdomsgården återupptogs förra torsdagen kom det 27 ungdomar dit. Det visar att ungdomsgården fyller ett stort behov och ungdomarna själva önskar inget hellre än att ungdomsgården kunde hålla öppet fler kvällar i veckan.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445