Signerar sin bok i Rengsjö

3 november 2012

Daniel Waluszewski, som skrivit en bok om hur hans farfar hittade kärleken i Rengsjö, kommer nu hit för att berätta om sin bok och farfaderns spännande liv. Måndag den 3 december föreläser han för pensionärerna i måndagsgruppen på Ringshög och på kvällen samma dag gör han en ny föreläsning för övriga intresserade Rengsjöbor. Även det på Ringshög. Daniel kommer också att sälja sin bok och signera den för de som vill. Boken heter ”Med en blick över axeln” och är en roman byggd på Czeslaw Waluszewskis liv. Han var polsk krigsfånge som vid andra världskrigets slut befriades av amerikanarna efter att ha suttit i tyska koncentrationsläger. Czeslaw hamnade i Sverige och placerades i ett interneringsläger i Berga det s k Petsamo-lägret. I Rengsjö fann den polske krigsfången sitt livs kärlek, pastorsdottern Anna-Britta Arwe. De gifte sig och bosatte sig i Sundsvall men i 27 år förföljdes Czeslaw av svenska Säpo som misstänkte honom för att vara kommunistisk spion.

Daniel Waluszewski,kommer till Rengsjö 3 december för att berätta om sin farfar, den polske krigsfången som hittade kärleken i Rengsjö.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445