Sedwallsfest med bejublat klockspel

17 november 2012

Den nya kyrkomusikern i församlingen, Ewa Holmström, gjorde ett succéartat framträdande med sitt klockspel vid den första Sedwallsfesten på fredagskvällen. En fullsatt restaurang på Ringshög applåderade in henne för ett extranummer eftersom alla ville höra mera av hennes fascinerande spel på olika klockor. Anders Svanberg från Sedwallsstiftelsen berättade om bakgrunden till fondmiljonerna från Amerika och vilka Sedwallsbröderna var. Han avslöjade också att det krävdes sex års juridisk kamp med myndigheterna i USA innan de släppte taget om arvspengarna till brödernas hembygd. Nu flyter leveranserna på bra och de amerikanska förvaltarna har lovat att avkastningen inte längre ska minska. Sedan pengarna började delas ut till föreningslivet i Rengsjö har det nog blivit sammanlagt 7 miljoner kronor hittills, sa Anders Svanberg som också upplyste festdeltagarna om att det här är pengar som tickar på i all oändlighet. Det resulterade förstås i glada ovationer. Med på festen var också en brorson till Sedwallsbröderna nämligen Björn Sedwall från Simeå. Han tyckte att festen var ett fint sätt att hedra farbröderna på. Alla lät sig väl smakas av trerättersmiddagen och flera uttryckte önskemål om att låta Sedwallsfesten bli en årlig tradition.Något som lyser upp i novembermörkret. Den här gången var det Ringshög och Rengsjöprojektet som arrangerade men en idé vore att alla föreningar i Rengsjö går samman och hjälps åt med festen.

Ewa Holmström gjorde ett bejublat framträdande med sitt klockspel som hon lärt sig i Chicago dit också Sedwallsbröderna en gång utvandrade.

Det var festklädda människor och trerättersmiddag. Precis som på Nobelfesten när Rengsjöborna hedrade sina givmilda utvandrare, prästsönerna Olof och Nels Sedwall.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445