Lagen i våra hjärtan nu i databas

19 november 2012

Nu finns RSK:s gamla bilder samlade i en databas som är öppen för allmänheten. Det är alltså möjligt att gå in  och titta på favoritlaget från förr eller sportklubbens eminenta skidåkare som gjorde framstående insatser i t ex Vasaloppet. Man hittar också kända åkare som ställt upp i det klassiska Rengsjöloppet. Det är viktigt att ta hand om historiska bilder och arkivera dem på rätt sätt. Därför digitaliseras nu bildskatten och läggs in i en separat databas. Men många av bilderna saknar namn på personer  och årtal och här vill RSK ha hjälp av minnesgoda Rengsjöbor. Den bild ni ser här nedan är fotbollslaget från 50-talet som 20 juli 1952 mötte allsvenska Sandviken vid invigningen av IP. Det blev förlust för de blåvita den gången med hela 9-0 men publikrekordet 1.200 personer står sig fortfarande.

RSK:s a-lag från 1952. Fr v övre raden: Gunnar Persson, lagledare, Arne Jonsson, Anders Jansson, Martin Nord, Tore Roos, Valdemar Persson, Erland Olsson.
Fr v nedre raden: Bernt Persson, Rune Persson, Ingvar Öst, Lars Linck och Lasse Bodin.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445