Rengsjöson fick Stora Journalistpriset

22 november 2012

Det blev som vi förutskickade, Rengsjöbördige Bo Göran Bodin,37, tog hem Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjande. Priset fick han tillsammans med kollegan på Dagens Eko Daniel Öhman. Förutom äran fick de också 100 000 kr i prispengar. De mottog priset för sitt avslöjande om den svensk- saudiska vapenfabriken som svenska myndigheter försökt dölja. Avslöjandena, som skett slag i slag, har bl a lett till att förre försvarsministern Sten Tolgfors(M) tvingats avgå och affären har rönt stor uppmärksamhet världen över.Detta eftersom Sverige klart deklarerat att man inte exporterar vapen till diktaturer och ändå i hemlighet försökt hjälpa en av världens värsta diktaturer att bygga en vapenfabrik. Journalistpriset delades ut på torsdagskvällen vid en galaföreställning på Operaterrassen i Stockholm. Det är det andra stora journalistpriset som de båda radioreportrarna får för samma arbete. För en tid sedan mottog de, Prix Europe, ett stort europeiskt journalistpris i Berlin. De har sedan rest runt till olika platser och föreläst om sitt avslöjande arbete. Bl a har de varit i Köpenhamn och Kairo. Bo Göran Bodin har också vid flera tillfällen tidigare belönats för sin grävande journalistik.

Rengsjöbördige Bo Göran Bodin har nu etablerat sig som en av Sveriges främsta journalister genom sitt grävande journalistarbete på Sveriges Radio. På torsdagskvällen belönades han med Stora Journalistpriset.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445