Flyktingboken sålde slut snabbt

28 november 2012

Daniel Waluszewskis bok om sin farfars dramatiska liv som polsk krigsflykting i Rengsjö när andra världskriget var till ända sålde slut på fyra veckor. Det visar att intresset för vad som hände under krigsåren och då särskilt i nazisternas koncentrationsläger är stort. Det bekräftas också av årets Augustpris som togs hem av Göran Rosenberg med sin skildring av pappans liv som fånge i koncentrationsläger och sedan som flykting i Sverige. Daniel Waluszewski har nu tryckt upp ytterligare en upplaga av sin bok ”Med en blick över axeln” och på måndag kommer han till Rengsjö för att berätta mera om sitt bokskrivande och vad som hände hans farfar i Berga-lägret. Det är Rengsjö Framtid som arrangerar föreläsningen som äger rum på Ringshög med start kl 19. Alla som vill lyssna till Daniel och kanske få hans bok signerad bör anmäla sig till Göran Bernstål tel 665123 eller 070-6948732 senast söndagkväll. Det är för fikats skull. Rengsjö Framtid bjuder nämligen på kaffe och kaka.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445