500 på skoterträff i Rengsjö

23 februari 2013

Bortåt 600-700 personer kom till skoterträffen i Rengsjö som i år samlade rekordmånga deltagare.

Årets skoterträff i Sedwallsparken och på Östersjöns is blev en formidabel succé. Inte mindre än 500 skotrar kom från alla håll till centrala Rengsjö den här dagen. För att träffas, titta på nya skotermodeller, provköra, äta och snacka snöskoter. Och trots att VM på skidor konkurrerade kom det också många intresserade utan skoter. Hela lördagen blev ett enda stort skotersurr, luften vibrerade och avgaserna låg blytunga över centrum. Rengsjö skoterklubb, som arrangerade träffen för tredje året, gjorde lysande affärer på hamburgare och kolbullar, och ordförande Patrik Putte Nilsson myste belåtet. – Klubbmedlemmarna är otroliga på att ställa upp och jobba för det här. Vi är 25 personer här och 15 som sköter middagen och dansen ikväll, berättade han. Till lördagskvällens after-skoter hade 130 personer förbokat sig och när dansen sedan kom igång var det fullt hus i RSK-lokalen. Den här skoterdagen i Rengsjö växer för varje år och har nu blivit en tradition som sprider sig inte bara i södra Hälsingland utan också till angränsande landskap. I år kom det skoteråkare t o m ända från Sveg.

Inte mindre än 500 skotrar prydligt parkerade på Östersjöns is. En häftig syn i Rengsjö på lördagen.

På en särskild rundbana kunde de minsta prova på skoteråkningens tjusning. Här är det Alexander Wallin,9 år, och Kevin Alfredsson,7 som testar de speciella miniskotrarna.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445