Nytt pris till Rengsjöjournalist

30 mars 2009

Rengsjöfödde journalisten Bo Göran Bodin som jobbar på Ekot har än en gång tilldelats det ärofyllda journalistpriset Guldspaden. Han får priset för att han tillsammans med Anna Jaktén och Sanna Klinghoffer på P1-programmet Kaliber avslöjat skandalösa förhållanden på svenska häkten som lett till flera dödsfall.Bo Göran är 34 år och är mest känd för sitt avslöjande om obetalda skatter i förre finansminstern Bosse Ringholms fotbollsklubb. Han har belönats med Guldspaden en gång tidigare och då var det för avslöjandet om riksdagsledamöters fusk med ersättningar. Även Radiopriset har gått till Bo Göran Bodin. Det fick han efter sitt avslöjande om hur ett sjukhus i Stockholm försökte dölja ett mord på en psykavdelning.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445