Långfredagsfisket återuppstår

27 mars 2013

På långfredagens morgon kommer Östersjöns is att fyllas med fiskare. Den tradionella angeltävlingen är tillbaka på den dag då allt började, nämligen långfredagen. Om förra året var en kamp mot klockan för att isen skulle hålla så kommer föret i år att vara näst intill perfekt. Drygt 110 anmälda tvåmannalag kommer att göra upp om priserna och de tävlande är inte bara hälsingar och hemvändande Rengsjöbor, utan deltagandet har spritt sig långt utanför landskapets gränser. Det är sparkföre på isen så kom gärna ner och mingla och umgås, föreslår fiskevårdsföreningen. Tävlingstiden är mellan kl 7 och 11 och sedan blir det invägning och prisutdelning på isen runt piren.

Om vädret håller i sig kan det bli en höjdardag på Östersjöns is när anglingen på långfredagen återuppstår. Foto: Karl Hagelin

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445