Trönöbor anglade bäst

29 mars 2013

Det blev en ny publikfest vid Östersjön när den traditionella angeltävlingen avgjordes på långfredagen. 111 lag ställde upp när startskottet gick och sjön fylldes av förväntansfulla fiskare. Bäst gick det för Thomas och Marcus Eriksson från Trönö som hivade upp sammanlagt 8150 gram gädda. Den största på 6,7 kilo. Med den fångsten blev de 5.000 kr rikare. Andrapriset tog Christer Skoglund, Jonny Eriksson och Professorn Arvidsson från Arbrå, 7460 gr och tredje priset gick till Anders Hellgren och Mikael Persson också från Arbrå med 5150 gr. Bästa Rengsjöbor blev Mats Roos och Håkan Lusth med 4070 gr och på femte plats kom Thomas Jansson och Micke Jonsson från Furuvik 4040 gr. Den sammanlagda fångsten blev mindre än förra året men så inleddes dagen också med dimma och kylslaget väder. Först när tävlingen avslutades bröt solen fram och förvandlade fisketävlingen till en riktigt trivsam tillställning.

Thomas och Marcus Eriksson tog i och med segern sin första inteckning i vandringspriset.

Samtliga pristagare – de fem bästa lagen – uppradade framför grillstugan efter tävlingen.

De infångade gäddorna hälldes ut på isen och gick snabbt åt när vem som helst fick plocka på sig av gratismaten.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445