Svedja och Växbo får fiber i år

16 april 2013

Utbyggnaden av bredbandsnätet som fortsätter nu när snön går bort kommer också att omfatta delar av Svedja och Växbo. Likadant är det med fastigheter efter Nordanhölevägen vid Skidtjärn. Det framkom när Bollnäs Energi och Rengsjö Framtid höll informationsmöte på måndagskvällen. Ett 70-tal besökare kom till RSK-lokalen för att höra mera och ställa frågor till Anders Lantz från Bollnäs Energi. Fortfarande är det 6.250 kr som gäller för anslutningsavgiften och det är viktigt att alla som kan och vill vara med gör anmälan till Bollnäs Energi. Väntar man tills grävarbetena är klara och ansluter sig senare så blir det betydligt dyrare. Fler operatörer kommer så småningom att släppas in på det fiberoptiska nätet men det är Bollnäs Energi som är nätägare och som tar betalt för detta. När tjälen gått ur marken startar Elektra sina grävningar in på de olika tomterna och ansluter de anmälda fastigheterna till nätet via en liten låda inne i huset. Viktigt är att man som fastighetsägare informerar om nedgrävda ledningar som annars kan förstöras vid fiberdragningen. Någon gång i slutet av sommaren räknar man med att fiberdragningen i Rengsjö är klar.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445