Kortspel lockar på Ringshög

8 maj 2013

När Rengsjöprojektet lanserade kortspel som en form av underhållning på Ringshög var tveksamheten bland pensionärerna stor i början. Men efterhand har intresset växt och nu är det så stort att det utökats med ytterligare en dag i veckan. Då samlas man till poker, femkort och andra spelsätt i fd Ringslyckans lokaler och glädjen bland spelarna går det inte att ta miste på. Ja, det kommer t o m deltagare från Trönö för att vara med under några timmars kortspelande. Vem som har bästa pokerfacet? Det talar man inte öppet om. Andra former av trevliga spel är inomhus-boule då man tävlar med läderklädda klot och bowling som sker som är upplagt som en sorts dataspel. Trevligheterna och alla aktiviteter för de äldre i Rengsjö lockar nu fler utflyttade ortsbor tillbaka men problemet är att det saknas pensionärslägenheter med rimliga hyror. Och det är för att Bollnäs Bostäder envisas med att enbart prioritera nybyggnation i centralorten. SONY DSC

Ett av kortspelsgängen på Ringshög i djup fundering inför nästa drag. Foto: Allan Olsson

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445