Lycka är att åka häst och vagn

10 juni 2013
Två gånger fick nordsvensken Tor med Katarina Rosén på kuskbocken traska till Västerby med lyckliga passagerare på vagnen.

Två gånger fick nordsvensken Tor med Katarina Rosén på kuskbocken traska till Västerby med lyckliga passagerare på vagnen.

Genom ett försommarfagert Rengsjö gick hästekipaget med idel glada passagerare denna måndagförmiddag.

Genom ett försommarfagert Rengsjö gick hästekipaget med idel glada passagerare denna måndagförmiddag.

 

Årets höjdpunkt för penisonärerna på Ringshög i Rengsjö är när Katarina Rosén från Flästa kommer med 19-åriga nordsvensken Tor och hämtar upp för den traditionella turen till Västerby hälsingegårdar. Det kvittar om man är över 90 eller rullstolsburen för på Katarinas flakvagn kommer alla som vill upp. Och för många är det här lyckan över allt annat. De har kanske inte åkt på det här sättet sedan barnsben och därför blir det en nostalgitripp utöver det vanliga. Det är Rengsjöprojektet som svarar för det populära arrangemanget och som blir en sorts final på vårterminens aktiviteter. Den här gången tog Västerby emot med strålande sol och därför kunde alla intaga fikat på planen utanför logen där Ingmarie Antonsson och hennes serveringsstab såg till att alla fick kaffe och macka. Anders Wigren underhöll som vanligt med sitt dragspel innan det var dags att återvända antingen till fots med gångstavarna eller på flakvagnen med Katarina.

Vid långborden utanför logen och i strålande solsken bänkade sig ett 60-tal glada pensionärer.  Det är häftigt att vara pensionär i Rengsjö en sådan här dag!

Vid långborden utanför logen och i strålande solsken bänkade sig ett 60-tal glada pensionärer. Det är häftigt att vara pensionär i Rengsjö , särskilt en sådan här dag!

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445