Badsäsongen har börjat vid Skidtjärn

25 juni 2013

DSC_0119

Nu har badsäsongen inletts på allvar vid Skidtjärn. Både igår och idag har parkeringen varit full av bilar och massor av glada och badsugna människor i vattnet. Det här är ett av Hälsinglands bästa utomhusbad med ett unikt vatten. Så rent att stugägarna tar sitt hushållsvatten direkt från sjön. Det är ca 200 källor som bubblar upp friskt vatten och fyller Skidtjärn till alla sommarbadares glädje. Men tyvärr har badplatsen på senare tid utsatts för skadegörelse och nedskräpning. Rengsjö Framtid vädjar därför till alla som besöker badet att försöka hålla rent och snyggt omkring sig. Det är också viktigt att man tänker på att inte förorena vattnet. Skidtjärn är en pärla som vi alla måste vara rädda om så att vi får behålla denna underbara sjö och badplats. För närvarande är det kommunen som ansvarar för skötseln av badet och en Rengsjöungdom har i sommar uppdraget att städa och klippa gräset. Under onsdagen körde kommunen ut en bajamaja som får ersätta de torrtoaletter som finns där men där damtoalettens dörrar har eldats upp av korvgrillande besökare. Kommunen har nu också satt dit en grillanläggning av sten. Men ved och grillkol får man ta med sig själv.

Eftersom besökare använt damtoalettens dörrar som grillved måste kommunen nu köra ut en bajamaja till badet.

Eftersom besökare använt damtoalettens dörrar som grillved måste kommunen nu placera en bajamaja vid badet.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445