Ökenrockaren tog byn med storm

18 augusti 2013

Arrangerande Rengsjö Kultursällskap lyckades med det otroliga, att flyga in ökenrockaren från Sahara Bombino med band för en enda spelning i Sverige och det i lilla Rengsjö. Och dessutom för mindre än halva priset. I vanliga fall kostar dessa musiker 60 000 kr men till Rengsjö kom de för mindre än halva priset inklusive resekostnader. Men de afrikanska musikanterna hade så när missat Hem till Byn-festivalen eftersom Arlanda drabbades av tekniska problem med massor av inställda flyg. Efter många oroliga timmar kom så beskedet att Bombino hade lyckats komma med ett flyg som kunde landa i Sverige och han dök också upp i tid i Västerby där han och hans rockande musikanter tog publiken med storm. Hem till Byns tredje upplaga drog en rekordpublik som fick uppleva en fantastisk augustikväll i en sagolik miljö. Ulf Sturesson gästade festivalen för tredje gången och kunde bjuda på schlagerdrottningen och countrygiganten Kicki Danielsson som tycktes trivas i Rengsjö. Men så bor hon också numera nästgårds(i Ren) och är väl hemmastadd  här sedan sonen Viktor spelade för Rengsjö i fotboll. Nu bedyrade hon sin kärlek till orten och aviserade att det mycket väl kan bli ett husköp här om det dyker upp något lämpligt objekt. Arrangörerna av Hem till Byn-festivalen har jobbat hårt inför den här festivalen och ska ha en stor eloge för det proffsiga arbete man lägger ned och som verkligen positionerar Rengsjö på musikkartan. Hoppas bara att de orkar fortsätta ytterligare ett antal år för det behöver Rengsjö.

Ökenrockaren Bombino och hans band fick festivalpubliken i Rengsjö att gunga loss.

Ökenrockaren Bombino och hans band fick festivalpubliken i Rengsjö att gunga loss.

En härlig miljö bjuds publiken på i Hem till Byn.

En härlig miljö bjuds publiken på i Hem till Byn.

Lena Jonsson, riksspelman från Bollnäs och hennes amerikanska turnékollega bjöd på både svensk och amerikansk folkmusik.

Lena Jonsson, riksspelman från Bollnäs och hennes amerikanska turnékollega bjöd på både svensk och amerikansk folkmusik.

Det ska böjas i tid för att festivalpubliken ska fortleva. Men än så länge är det bäst att ha lurarna på.

Det ska böjas i tid för att festivalpubliken ska fortleva. Men än så länge är det bäst att ha lurarna på.

 

 

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445