Efter 28 år har Rengsjö bageri igen

27 september 2013
Lilian Edström lägger ut rykande färskt surdegsbröd.

Lilian Edström lägger ut rykande färskt surdegsbröd.

Den här veckan har Lilian Edström börjat baka i sitt nyöppnade bageri i Lötens affär och nu sprider sig den goa doften från hennes nygräddade surdegsbröd i lokalerna. Inte sedan 1985 har det bakats i Löten. Den siste bagaren var Sune Sundkvist som drev sitt bageri i 20 år innan han hastigt avled och bageriet upphörde. Monica Westberg har sedan bakat en del i sitt cateringföretag i Berga men något utpräglat bageri har det annars inte funnits i Rengsjö de senaste 28 åren. – Det här känns jätteroligt och kunderna tycks uppskatta surdegsbrödet, säger Lilian Edström som också har en liten kaffehörna i butiken där man kan få sig en kopp kaffe och nygräddat bröd. Än så länge sker bakningen i affärens lilla kök men meningen är att bageriet ska få ett eget rum bakom charkuteriet men först måste en del reparationer utföras. Lilian flyttar därmed all sin bakning från Bollnäs och koncentrerar nu hela sin verksamhet till Rengsjö. – Jag hoppas att det här ska locka fler kunder till affären för det ser lite bekymmersamt ut efter det att turistsäsongen tog slut, säger hon.

 

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445