Långreser sex år efter hjärtbytet

27 september 2013

På fredagsmorgonen vinkade en lycklig och förväntansfull Alexander Backan,20, farväl till sin farmor på järnvägsstationen i Bollnäs för vidare färd till Arlanda och en långresa med flyg till Tokyo i Japan. 2007 genomgick samme Alexander en hjärttransplantation på sjukhuset i Lund. Han var bara 12 år gammal när han som den yngste i Sverige drabbades av stroke på grund av en hjärtsäcksinflammation. Tidningar, radio och TV har berättat om hans dramatiska sjukdomsöde. Nu gör han sitt unga livs största utmaning näst efter hjärttransplantationen. Tillsammans med sin lillasyster Ingrid,18, ska han tillbringa en vecka i den japanska storstaden där syskonen har en moster bosatt. Alexander är fortfarande känslig för infektioner av olika slag och han måste ständigt ta en mängd mediciner men han har gradvis återhämtat sig efter den uppmärksammade hjärttransplantationen. Alexander har tidigare bara gjort en inrikes flygresa. Det här är hans första långresa och för Ingrid är det första gången hon flyger överhuvudtaget.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445