Draupner jubilerar i Rengsjö

27 december 2013

 

20-årsjubilerande folkmusikgruppen Draupner spelar i Rengsjö.

20-årsjubilerande folkmusikgruppen Draupner spelar i Rengsjö.

 

Torsdagen den 16 januari kommer den välkända folkmusikgruppen Draupner till Rengsjö för en spelning i RSK-lokalen. Gruppen firar under 2014 20 årsjubileum och att det nu arrangeras en spelning i Rengsjö är inte fel eftersom en av medlemmarna från start var Lars Öst som härstammar från Rengsjö. Dagens tre medlemmar är välkända i folkmusiksverige och även i andra musiksammanhang. Henning Andersson och Thomas Lindberg driver musikförlaget Dimma- Sveriges största producenter av folkmusik. Tomas har också bl a komponerat musiken i Bregott-reklamen. Görgen Antonsson jobbar som skådis och är riksspelman. Han har också spelat på Kronprinsessans födelsedag och vunnit låt-SM ett antal gånger. Förra året sände SVT en dokumentär om Görgen som också spelar i Engmans Kapell.Genom åren har Draupner spelat runt om i Europa och släppt fyra skivor.I somras drog gruppen fullt hus på Träslottet när de släppte sin senaste skiva, Hälsingland. Spelningen i Rengsjö börjar kl 19 och pågår i två akter med fikapaus emellan. Det är Annika och Kalle Hagelin tillsammans med Draupner som arrangerar spelningen.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445