Timmerbilssläp välte efter nya vägen

28 december 2013

IMG_0198

Släpet till en timmerbil gled på lördagsmorgonen i det hala väglaget i diket efter Nordanhölevägen och orsakade ett flera timmar långt stopp i trafiken. Bärgningen blev besvärlig eftersom släpvagnens last måste plockas bort först med kran från en annan bil. Samtidigt måste en bärgare hålla emot så att inte också dragbilen med last stjälpte. Nordanhölevägen är efter grusbeläggningen i höstas betydligt högre än tidigare och därför upplevs den också som smalare. Kurvorna är numera väldoserade och när det då blir glashalt så är det lätt att glida ned i diket. Timmerbilsföraren uppgav att släpet hade börjat svaja i halkan och i kurvan strax norr om Majors Portar gled det i diket och stjälpte med hela virkeslasset. I vinter har flera bilar kanat av vägen och hamnat i diket. På lördagsmorgonen var det osandat efter Nordanhölevägen.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445