Barnen invaderar Västerby

13 maj 2009

Den här veckan är Bollnäs kommuns alla förstaklassare samlade vid Hälsingegårdarna i Västerby . Totalt 242 barn som får gå igenom tidsmaskinen och förflytta sig 150 år bakåt i tiden. Under några förmiddagstimmar varje dag får de lära sig tova, slöjda och baka bl a. Däremellan blir det lekar , klappa djuren , dansa och höra på sagor. Det är andra året i rad som förstaklassarna tillbringar en vårvecka ” På Gammelmormors Tid” och succén är lika given varje gång. Det här är roligare än att sitta stilla vid datorspelet, tycker de flesta och lärarna tycker att barnen blir så kreativa när de får vara i Rengsjö och leka med barn från andra skolor.

Barn i Västerby

Foto: Ragnar Jonsson

På bilden ovan är det några barn som lär sig tova . Nu hoppas arrangörerna i Rengsjö att fler kommuner i länet också kommer med sina förstaklassare antingen i höst eller nästa vår.

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445