Draupner drog fullt hus

16 januari 2014
Glada anleten på spelmännen, fr v Henning Andersson, Görgen Antonsson och Thomas Lindberg, efter framträdandet i Rengsjö.

Glada anleten på spelmännen, fr v Henning Andersson, Görgen Antonsson och Tomas Lindberg, efter framträdandet i Rengsjö.

Folkmusikgruppen Draupner drog i det närmaste fullt hus när de på torsdagskvällen gjorde en bejublad konsert i RSK-lokalen. Ett 100-tal personer hade mött upp till den här spelningen som är en av tre som Draupner gör under inledningen av sitt jubileumsår. Förutom Rengsjö så är det Järvsö och Örebro som gästas. Spelningen i Rengsjö bandades och kommer med all sannolikhet på den jubileumsskiva som Draupner planerar till hösten. -Och med så stort intresse för vår musik i här kommer vi gärna tillbaka hit, lovade Tomas Lindberg från scenen och de andra samtyckte. Kvällens arrangörer var förutom Draupner själva deras bekanta i V Höle, Kalle Hagelin och hustrun Annika, som såg till att det fanns gott fika och hembakt bröd därtill. De var förstås också jättebelåtna när det kom så många till spelningen. -Efter det här kan vi tänka oss att ta hit Draupner igen men då vill vi helst att det blir ett framträdande i vår vackra hembygdsby, förklarade Kalle.Det är i år 20 år sedan Draupner föddes och med från starten var Lars Öst från Rengsjö. Han bor numera i Umeåtrakten och spelar enbart till husbehov men hans föräldrar fanns med på spelningen i RSK-lokalen och de tyckte förstås att det var extra roligt att musikgruppen jubileumsspelade i Rengsjö.

Annika och Kalle Hagelin svarade för det praktiska i arrangemanget och ska ha en stor eloge för detta initiativ.

Annika och Kalle Hagelin svarade för det praktiska i arrangemanget och ska ha en stor eloge för detta initiativ.

Intresset för folkmusik är tydligen stort i Rengsjö och sådana här framträdanden ser vi gärna mera av.

Intresset för folkmusik är tydligen stort i Rengsjö och lockar alla åldersgrupper. Ett arrangemang som vi gärna ser mera av.

 

Stöd Rengsjö Framtid

Bankgiro 253-8445